Aanschuifring

22 juni 2018

Wat is een aanschuifring?

Een aanschuifring is een smalle ring die doorgaans wordt gedragen in combinatie met een bredere ring. De aanschuifringen zijn meestal mooi versierde ringen die ook heel goed separaat gedragen zou kunnen worden. De aanschuifring kun je voor of achter de bredere ring dragen. Het voordeel van deze aanschuifring is dat deze dagelijks gecombineerd kan worden zoals men zelf wil. Ook is de ring in een andere variatie met andere ringen te dragen.

 

De aanschuifring dragen als verlovingsring

Traditioneel werd de aanschuifring gedragen als verlovingsring, dit om na de bruiloft de trouwring  te completeren. Op zich een mooi gebaar omdat anders deze verlovingsring na het huwelijk in de kast zou verdwijnen en niet meer gedragen zou worden. Vanuit deze optiek is het ook te verklaren waarom de aanschuifring een iets complexer design heeft terwijl de trouwring in tegenstelling vrij eenvoudig is. Bij special events zou de trouwring aangevuld kunnen worden met de aanschuifring om beide ringen te laten versmelten met elkaar.

Het zijn niet alleen de klassieke verlovingsringen of de solitaire ringen die traditioneel links worden gedragen maar ook de memoire ring leent zich hier perfect voor. Al deze net genoemde ringen krijgen een uitermate mooi design in combinatie met gekleurde edelstenen. De solitaire ring wordt doorgaans gezet met één diamant in de zogenaamde chatonzetting terwijl de memoire ring doorgaans vol gezet wordt met kleinere diamanten in de ringscheen met de kanaalzetting of een de andere variant de zogenaamde pavézetting.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een klassieke witgouden trouwring te nemen rondom met diamanten en vervolgens deze trouwring te combineren met een aanschuifring in geelgoud wat een heel mooi bicolor effect teweeg brengt.

 

De aanschuifring gebruiken als trouwring

Van oudsher wordt in Nederland de trouwring aan de rechter ringvinger gedragen. Zoals het gezegde: men geeft elkander de rechterhand. Maar in veel landen wordt de trouwring aan de linker ringvinger gedragen. Dit om in de toekomst verlovingsring en trouwring allebei aan dezelfde hand te kunnen dragen. Dus op deze laatste manier wordt de trouwring eigenlijk gebruikt als aanschuifring.

 

Aanschuifring bij Diamonto

Bij Diamonto heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen veel verschillende model aanschuifringen in de 14kt. of 18kt. geelgoud, roségoud of witgoud varianten. Ons Diamonto team helpt u graag verder.