Armbanden met gravure

22 juni 2018

Armbanden met gravure

Afhankelijk voor wie en voor welke gelegenheid het sieraad wordt gebruikt. Armbanden met gravure zijn een geweldig idee als persoonlijk cadeau. Als motief kan een kort citaat, een belangrijke datum, de initialen of een kleine afbeelding gekozen worden.

In principe zijn armbanden met gravure vervaardigd in een filigraan ketting. Deze bestaan uit een edelmetaal waaraan een graveer plaatje is bevestigd.

 

De handgravure

De letters of het beeldje worden bij een handgravure gegraveerd op het oppervlak van het plaatje. Het materiaal bestaat voornamelijk uit het edelmetaal goud of zilver. Het wordt met behulp van een kleine naald gezet. Afhankelijk van het gewenste lettertype voor de armbanden met gravure heeft de persoon die de gravure zet de keuze uit verschillende zogenaamde graveerstekers. Het beroep van graveur vereist veel gevoel en ervaring.

 

De lasertechniek

Indien je een heel ingewikkelde vorm of afbeelding in je armband wilt graveren, kun je kiezen voor een lasergravure. Sjablonen of door de computer gegenereerde designs kunnen precies en nauwkeurig worden gegraveerd op het armbandje. Dit door het gebruik van moderne technologie.