Band Ringen

25 juni 2018

Band Ringen

De band ring is over de hele breedte gelijkmatig verdeeld en wordt versierd met gekleurde edelstenen die op speciale wijze worden geslepen zoals de briljant geslepen diamanten.

Indien gewenst kan de middelste steen van de zogenaamde band ring vaak een gekleurde edelsteen bevatten. Normaliter heeft het een ronde of ovale vorm waarbij de edelsteen wordt ingewreven. Deze vorm van zetten is toch een van de meest zekere manieren van zetten. Bij de ringscheen wordt dus een inkeping gemaakt en vervolgens wordt de edelsteen er ingedrukt van beide zijdes waardoor deze stabiel blijft zitten. De edelsteen zit iets hoger dan de ringscheen waardoor deze de maximale lichtstralen door laat.

 

Het gebruik van de band ring als trouwring

Deze ring wordt ook vaak gebruikt als trouwring. Een van de redenen hiervan is dat deze ring door zijn breedte uitermate geschikt is om er een gravure in te zetten. In dit opzicht is dit model ring zeer gelijkend aan een normale trouwring. Zoals gezegd is dit model ring uitermate geschikt voor het dagelijks gebruik. Een reden hiervoor is dat de stenen zeer stevig vast zitten en de ringvorm een aangenaam draagcomfort biedt.