Bedelarmbanden

22 juni 2018

Bedel armbanden en armsieraden

Sinds jaar en dag worden sieraden als geluk brengers gezien. Zo schijnen de eerste bedel armbanden en armsieraden uit de oude culturen van Mesopotamië en Egypte te komen. In deze tijd stond het thema ‘geluk’ en ‘voorspoed’ bij deze sieraden centraal.

Vandaag de dag worden nog steeds voornamelijk charmes armbanden gebruikt om een bepaalde betekenis uit de dragen. Bepaalde dingen en momenten uit het verleden moeten blijven worden herinnerd. De toekomst moet geluk brengen voor de persoon die dit specifieke armsieraad draagt voor nu en voor altijd.

 

De bedel armband en haar historie

Wie zich interesseert voor het ontstaan van bedel sieraden, zoals wij die heden ten dage kennen, ontkomt niet aan één hele belangrijke persoon. Namelijk de koningin Elisabeth van Engeland. Zij was vooral een trendsetter op het gebied van armsieraden. Zij bracht de decoratie van dit sieraad meer op de voorgrond. Zo waren deze sieraden bijvoorbeeld versierd met verschillende kleine medaillons, familiewapens en edelstenen.

Pas tegen het einde van WOII kwamen de bedel armbanden weer helemaal in. De terugkerende veteranen gaven dit prachtige sieraad als souvenirs aan hun geliefde uit alle plekken waar ze geweest waren. Vandaag de dag zijn charms hangers niet meer weg te denken uit de sieraden wereld.

Zo zijn de bedel sieraden ook verkrijgbaar in goedkopere varianten zoals bijou met zirkoon en tevens in luxere opties waarbij je kunt kiezen uit het edelmetaal goud, zilver of platina al dan niet gezet met diamanten of edelstenen.