Behandelde diamanten

27 juni 2018

Behandelde diamanten

Natuurlijke diamanten met een prachtige fonkeling en schitterende witte kleuren zijn zeldzame kostbaarheden. Het is niet verrassend dat er talloze methoden zijn ontwikkeld om de kwaliteit van edelstenen te verbeteren. Hoewel deze processen op het eerste gezicht de kleur of zuiverheid van de edelsteen kunnen beïnvloeden, verminderen ze ook hun waarde. Natuurlijke diamanten die zijn geslepen en gepolijst, hebben een natuurlijke charme die op geen enkele wijze door behandelde diamanten kunnen worden vervangen of door synthetische/ kunstmatige diamanten.

Kunstmatige verbetering van de kleur

Het is mogelijk om een ​​minder mooie kleur te verbergen door middel van chemicaliën. Het HPTP proces (hoge druk, hoge temperatuur) is wereldwijd verspreid. De diamant wordt dan onderworpen aan hoge temperaturen en hoge druk.  Hierdoor krijgen de diamanten een aantrekkelijkere kleur. Deze methode heeft geen negatieve invloed op de kwaliteit van de diamant en het is alleen een expert die kan zien of een diamant op deze manier is behandeld of niet.

Verbetering van de zuiverheid

Laserboren worden gebruikt om kleine donkere insluitsels in diamanten te verwijderen. Voor dit doel is een klein gaatje geboord in de edelsteen om de insluitsel te verbranden.

Kleine scheuren (veren genoemd) in de diamant kunnen worden opgevuld met transparante substanties zoals olie, was of hars. Een groot nadeel van deze behandeling is echter de onzekerheid of het uiteindelijk resultaat wel mooi wordt.

Diamanten van DIAMONTO

Diamonto selecteert voor u alleen de mooiste en hoogste kwaliteit natuurlijke edelstenen. Een certificaat, dat is gemaakt door een gerenommeerd instituut zoals GIA, HRD of IGI garandeert bovendien de authenticiteit en natuurlijkheid van uw diamant.

Bij Diamonto krijgt u alleen het allerbeste.