Creolen

25 juni 2018

Ringvormige gouden oorsieraden – CREOLEN

Oorsieraden die de vorm hebben van een ring worden aangeduid met de term creool. Uiteraard hebben de creolen ook de meest uiteenlopende soorten en maten in verschillende edelmetalen, sierlijk of simpel met of gekleurde edelstenen of diamanten.

Deze oorsieraden worden vooral gedragen in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen. In Europa worden deze vooral gedragen in de landen rond de Middellandse Zee.

Creolen in de oude culturen

De eerste gouden creolen zijn in de Gobiwoestijn ontdekt, deze waren destijds al versierd met mooie edelstenen. Het interessante in het oude Assyrië was dat men door gouden oorsieraden te dragen kon zien welke rang men had binnen het leger. Ook in het oude Perzië zijn zeer oude gouden creolen gevonden. Later werden ook gouden oorsieraden ontdekt in Egypte.

Op het Europese continent waren het voornamelijk de standaard oorsieraden die werden gedragen door vrouwen. Een uitzondering hierop waren de zigeuners die rondliepen met pompeuze gouden oorsieraden. Kijkend naar hun DNA is met alle waarschijnlijkheid te zeggen dat zigeuners uit India komen en de traditie vandaar hebben meegenomen.