De doopring

22 juni 2018

Doopring

Een doopring is een cadeau wat zeer geliefd is. De naam doet aannemen dat het hier gaat om een ring die je om de vinger draagt toch wordt hier bedoeld dat het gaat om een fijne ketting aan een hanger. Dit heeft o.a. als reden dat op deze manier de ring niet kan worden ingeslikt door het kindje. Als andere reden is dat de ring door het kind in de toekomst gedragen zou kunnen worden.

 

De klassieke doopring

Van oudsher wordt de doopring door de peetoom of de peetmoeder gegeven aan het kindje bij het doopsel. Het sieraad heeft een symbolische betekenis waarbij het het kindje een heel leven lang geluk en bescherming dient te krijgen door het sieraad. Dus eigenlijk een sieraad voor eeuwig. De ring krijgt normaliter een gravure met datum, initialen of de naam van het kindje.

 

De doopringen zijn bij Diamonto te krijgen in de meest uiteenlopende modellen. Goud en zilver zijn vaak gekozen edelmetalen, die gewenst met of zonder edelstenen versiert kunnen worden. Vaak wordt ook een memoire ring gebruikt als doopring. Om de reden dat de doopring een heel leven lang mee dient te gaan is het raadzaam om toch te kiezen voor een doopring met hoge kwaliteit, iets wat wij u bij Diamonto kunnen bieden.