Diamanten armbanden

22 juni 2018

Diamanten armsieraden

Armsieraden gezet met diamanten zijn tijdloos. Dit komt doordat de kleuren die deze sieraden bevatten erg neutraal zijn. Daarom zijn de diamanten armbanden uitermate geschikt voor elke gelegenheid of ze nu breed van aard zijn of smal. Of het nu gaat om briljant geslepen diamanten of princess geslepen diamanten met aangepaste of verstelbare ketting.

De tennisarmband

Een van de meest bekende armbanden is toch wel de diamanten tennisarmband. Dit heeft de diamanten tennisarmband te danken aan het feit dat de diamanten vrij zweven om de pols.

Om dit prachtige resultaat te kunnen bereiken dienen de diamanten perfect en subtiel te worden gezet. Op deze manier komen de edelstenen het beste tot hun recht.

 

 

De solitaire armband

Wat een erg mooi effect teweegbrengt is een armsieraad dat slechts gezet wordt met één edelsteen. Het ontwerp van dit armsieraad is meestal erg standaard, waardoor de afgezonderde edelsteen als enige in het middelpunt staat. De benaming van dit diamanten armsieraad komt van het Franse woord solitaire, in het Nederlands zou je dit als beste kunnen vertalen met geïsoleerd of afgezonderd. Op deze manier wordt eigenlijk de optimale positionering onderstreept van de diamant.

 

 

De diamanten armband

Eigenlijk zegt de naam al alles, markerend voor deze diamanten armsieraden in ronde vorm. Deze armsieraden zijn doorgaans gezet met talrijke kleine diamanten. De meest gebruikte manier om deze diamanten te zetten is door de zogenaamde pavé zetting, waarbij het optisch lijkt als of de diamanten onzichtbaar zijn bevestigd. Bij deze manier van zetten worden de diamanten als het ware vastgezet door kleine pootjes aan de zijkant van het sieraad bestaande uit een edelmetaal. Dit geeft het sieraad een oogverblindende schittering van diamanten.

 

Diamanten armbanden met bedel hangers

Van een authentiek sieraad is pas echt sprake op het moment dat je een diamanten armband hebt met kleine bedel hangertjes.

Bedel hangers zijn juwelen die bevestigd kunnen worden aan een armband of een ketting. Zeer geliefd zijn o.a. een enkel gezette diamant, maar diamanten gezet in verschillende dier vormen of misschien in een sleutelhanger vorm of toch een hartvorm. Zoals gezegd bij Diamanto vindt u voor een ieder wat wils. Helemaal bijzonder wordt de bedel armband als er een persoonlijke touche aan zit.