Goudkoers

25 juni 2018

Wat is de goudprijs?

De goudkoers laat de goudprijs in Amerikaanse dollars per ounce zien evenals de historische goudprijzen. De dagkoers bevat schommelingen in tijd en door vraag en aanbod van de aandelen. Deze staat ook bloot aan economische ontwikkelingen als de inflatie.

In de afgelopen jaren is een zeer stabiele goudkoers geregistreerd die een positieve ontwikkeling laat zien. Daarom is de investering in goud vooral geschikt voor de langere termijn. Zelfs in tijden van economische recessie nijgt de goudkoers iets te stijgen. Dit komt doordat de vraag naar een zekere en veiligere investering door het edelmetaal meer gewaarborgd is dan bijvoorbeeld een willekeurige nationale munt.

 

Goudprijs in de laatste 40 jaar

Goudkoers

Het verhandelen van goud gebeurt op verschillende grote beurzen (goudbeurzen). Omdat goud internationaal wordt verhandeld, hangt de goudprijs ook sterk af van wat de wereldmarkt doet. Daarom geeft deze koers ook niet enkel nationale ontwikkelingen weer.

De goudinkoop wordt gedaan door de goud inkopers en de juweliers die ook weer gebruik maken van deze goudkoers. Indien u goud wilt inkopen als belegging, dan kunt u dit het beste doen bij de bank. Uiteraard tegen de thans geldende dag goudkoers te vermeerderen met de administratieve kosten.

 

De goudprijs in de sieradenindustrie

De goudkoers bepaalt de dagelijkse sieraden prijzen die ook bindend zijn voor de bepaling van de prijs bij de gewone juwelier. Met andere woorden het goudgehalte is gekoppeld aan het sieraad wat men wil kopen. De huidige prijs wordt berekend per troy ounce. Door deze wijze wordt de prijs voor het sieraad bepaald door het gewicht en door het puur gehalte aan goud in ogenschouw te nemen.

Bij Diamonto wordt enkel gebruik gemaakt van de beste kwaliteit edelmetalen, in rosé goud, witgoud en geel goud tegen de meest concurrerende prijzen.