Halo ringen I Verlovingsringen

25 juni 2018

Halo ringen – Verlovingsringen

De mooiste bekroning voor halo ringen is de edelsteen, waarbij meerdere diamantjes als krans rondom zijn gezet. De naam halo ring waar eigenlijk mee bedoeld wordt. Een heldere lichtkring rondom een planeet. Deze bewoordingen zijn niks minder dan waar voor dit excentrieke sieraad. De kleine steentjes vormen een gloed aan licht rondom de center steen.  Hierdoor wordt deze zogenaamde center steen nog meer benadrukt en nog meer tot zijn recht komt. De center steen kan zowel een diamant zijn of een andere edelsteen.

Bekende voorbeelden met een gekleurde steen vindt men bijvoorbeeld bij het Engelse koningshuis. Ook heden ten dage ziet men veel halo ringen die worden getoond door veel beroemdheden uit Hollywood.

 

Halo designs

Normaliter gebruikt men bij een halo ring een diamant of een andere gekleurde edelsteen als middelste steen. Men kan bij diamanten ook andere slijpvormen gebruiken voor de verlovingsring zoals de Princess slijpselvorm, de cushion slijpvorm en nog vele anderen. De kleine steentjes geven een optisch groter beeld van de center stone bij een halo ring. Er bestaan ook meerdere mogelijkheden bij de hele ring waar de afstand groter of minder groot is naar de center steen toe. Ook kan bij een halo ring de center diamant hoger liggen waardoor de omringende kleinere diamanten lager liggen. Hierdoor komt de centrale steen nog meer tot zijn recht.

 

Halo ring van hoge kwaliteit

Een halo ring die speciaal gemaakt is moet zich wel kunnen onderscheiden. Een van de belangrijke dingen die daarvoor zorgt is dat de diamantjes rondom in dezelfde diamant-kleur en diamant- zuiverheid worden geplaatst. Wordt dit niet gedaan dan mis je de uniforme betovering van het sieraad. Bovendien draagt een hogere slijpkwaliteit toe aan een nog mooiere uitstraling van de diamant. Om een gelijkmatige vorm voor het sieraad te krijgen is een vakkundige diamantzetter onmisbaar.