Halskettingen

25 juni 2018

Je oog laten vallen op een mooi halssieraad?

Bij Diamonto is het mogelijk om in het halssieraad diamanten te laten zetten of andere edelstenen van de hoogste kwaliteit. Of het nu om een klassiek model gaat of om een iets meer alledaags collier met diamanten of edelstenen. Ons Diamonto team staat voor u klaar. Aarzel niet en bel ons op bij vragen.

 

Halskettingen en de mogelijkheden

Kettingen en andere soorten halssieraden zijn vandaag de dag te verkrijgen in de meest uiteenlopende modellen. Van een ketting met een parel tot aan een ketting met medaillon of toch liever een collier, alles is mogelijk bij Diamonto. Het meest fraaie voorwerp onder de halssieraden is toch wel het collier. Deze colliers zijn verkrijgbaar gezet naast elkaar, in een krans met de mooiste fonkelende diamanten. De medaillons hebben een grote emotionele waarde doordat er vaak een foto of iets dergelijks van een dierbare in zit. De halskettingen zijn normaliter verkrijgbaar in verschillende lengtes al naar gelang de wens van de klant.

 

De historie van halssieraden

De historie van de halssieraden gaat een heel eind terug tot tientallen duizenden jaren. Er wordt door veel oudheidkundigen aangenomen dat er toen als halssieraden werden gedragen. Aanvankelijk waren dit natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld (ivoor, steen, hout enz.).

Dit veranderde toen men voor het eerst edelmetaal materialen begon te gebruiken. De eerste gouden halskettingen en gouden halssieraden werden ongeveer 3000 voor Christus ontdekt in de Assyrische stad Ninevé.  Toen maakte men al van verschillende edelmetalen gouden halssieraden.

 

 

De Romeinen op hun beurt waren de eersten die de edelstenen begonnen te slijpen en daardoor echt vakkundig de sieraden sets konden vervaardigen. Iets wat in de Griekse cultuur nog niet aan bod was omdat men hier meer hield van halssieraden met gouden hangers. De eerste halssieraden werden eind dertiende eeuw bekend in Europa waar de meer pompeuze halskettingen in trek waren. In Zuid-Europa werden eigenlijk als eerste de gekleurde edelstenen en parels gebruikt.