Hearts and Arrows

De Hearts and Arrows slijpvorm is een speciale vorm van briljante slijpvormen. De slijpvorm van deze diamanten kenmerkt zich door acht punts symmetrische naar buiten wijzende pijlen op de bovenkant van de diamant en acht punt symmetrische harten aan de onderkant. Om een ​​uniform patroon te verkrijgen moeten bepaalde verhoudingen worden gehandhaafd in bepaalde hoeken.

De ontwikkeling van Hearts & Arrows Diamanten

De opkomst van de eerste Hearts and Arrows diamant is te wijten aan toeval. In de jaren tachtig werd de Japanse diamantslijper Takanori Tamura zich ervan bewust dat er een patroon van pijlen en harten werd gecreëerd, als men bij een bepaalde slijpvorm parameters toepast.

Op basis van deze bevinding werd een diamant slijpvorm ontwikkeld in de Japanse laboratoria. Deze vulde de ideale verhoudingen van Marcel Tolkowsky’s slijpvorm aan. Speciale aandacht werd besteed aan de perfecte symmetrie en de verhoudingen die nodig zijn voor het patroon van Hearts and Arrows.

De naam Hearts and Arrows werd in 1988 geïntroduceerd en gepatenteerd door de Japanner Yamashita. In het begin van de jaren negentig begon de populariteit van de Hearts & Arrows zich te verspreiden over de rest van de wereld.

Een zeldzame en kostbare slijpvorm

Hearts & Arrows diamanten zijn beperkt in hun aantal en duurder dan vergelijkbare diamanten in andere slijpvormen. Dit komt omdat het maken van een Hearts and Arrows ongeveer vier keer zoveel tijd in beslag neemt als het maken van een briljante slijpvorm. De facetten dienen nauwkeurig te worden afgewerkt. Zelfs minimale afwijkingen zouden het reguliere patroon verstoren.

Een ander punt is dat het gewichtsverlies in vergelijking met de ruwe diamant hier aanzienlijk is. Verder kan men de hartjes en pijltjes enkel zien met een speciale loep, de zogenaamde ‘cupid cut loupe’.