Heren ringen

25 juni 2018

Heren ringen

Als men denkt dat ringen enkel door vrouwen worden gedragen heeft het goed mis. De mannen dragen net zo goed ringen. Bij heren ringen heeft men de meest uiteenlopende soorten en maten die elk op hun beurt ook weer een eigen betekenis van verbondenheid hebben voor de drager. Naast de traditionele trouwring wordt door veel mannen sinds jaar en dag ook de zegelring gedragen.

 

De heren ring en zijn verleden

Sinds vroegere tijden worden er al zegelringen door mannen gedragen. Van oudsher werden deze gebruikt om speciale documenten te verzegelen voordat deze werden verstuurd. Daarom was de zegelring meestal gemaakt in de vorm van het wapenschild van een koning of iemand anders met een hoge positie. De brief werd dan aan het einde dan ook met wax verzegeld met meestal een rode kleur.

Archeologen hebben in het oude Babylon bij opgravingen al zegelringen gevonden. In de middeleeuwen geloofde men dat zegelringen een heilzame werking hadden. In middeleeuwen werden herenringen ook gebruikt als ringen die gedragen werden bij het overlijden van een dierbare.