HRD certificaat- Hoge Raad voor Diamant

28 juni 2018

HRD certificaat- Hoge Raad voor Diamant

De HRD (http://www.hrdantwerp.com/nl) is gevestigd in Antwerpen, een stad met een lange traditie van diamanthandel. De eerste diamantbeurs werd er in 1893 gevestigd. Tegenwoordig zijn er 28 van dit soort diamantbeurzen over de hele wereld, waarvan vier alleen al in de Belgische havenstad.

HRD certificaten voor diamanten

In 1976 werd het HRD Diamonds Laboratory (Hoge Raad voor Diamant) in Antwerpen opgericht. Deze behandelt de edelstenen op een wetenschappelijk niveau en geeft certificaten af op basis van zorgvuldige analysemethoden. Deze bieden de koper betrouwbare informatie over de kwaliteit van de diamanten. Dit is vooral belangrijk omdat het onervaren oog van een leek verre van voldoende is voor de evaluatie van de edelstenen. Hoewel het mogelijk is om basisaspecten te herkennen, bijvoorbeeld of een diamant vurig fonkelend of er eerder troebel en saai uitziet, maar het is eenvoudigweg onmogelijk om de exacte kleur of gradatie in zuiverheid van een diamant te bepalen en om te weten of het een kunstmatig behandelde edelsteen is of een natuurlijke edelsteen.

De HRD en haar werkgebied

Als onderdeel van de afdeling Onderwijs biedt HRD seminars aan over verschillende onderwerpen in de edelsteen branche, zoals over mogelijkheden tot identificatie of kwaliteitsgroei.

Bovendien is de HRD verantwoordelijk voor de distributie van laboratoriumapparatuur waartoe zeer gespecialiseerde microscopen behoren.