IGI certificaat- International Gemological Institute

28 juni 2018

IGI certificaat – International Gemological Institute

De IGI (International Gemological Institute) werd in 1975 opgericht. Er zijn tegenwoordig filialen van de in tal van steden over de hele wereld waaronder in New York, Toronto, Los Angeles, Hongkong, New Delhi. In totaal heeft de organisatie meer dan 450 afgestudeerde gemmologen aan het werk.

IGI certificaten voor diamanten

De activiteiten van de IGI (http://www.igi.org/home/index) omvatten het uitgeven van certificaten voor diamanten en gekleurde edelstenen. Daarnaast wil de organisatie bepalen of een diamant een natuurlijk of kunstmatig behandeld exemplaar is. Op verzoek biedt de IGI de service om diamanten te voorzien van een zeer fijne laser inscriptie op de rondist. Voornaamste reden hiervoor is dat de edelstenen duidelijk kunnen worden toegewezen aan het bijbehorende certificaat.

Een bijzonder kenmerk van de IGI is dat het instituut een eigen systeem heeft ontwikkeld voor het beoordelen van de kwaliteit van de zogenaamde Hearts and Arrows (harten en pijlen) diamanten. Dit is een speciale vorm van de briljante slijpvorm, waarbij acht punt symmetrische pijlen zichtbaar zijn van boven de diamant en acht punt symmetrische harten van beneden de diamant.

Het trainingsprogramma van de IGI

De IGI biedt trainingen aan waarin kennis over edelstenen wordt aangeleerd. Dit aanbod is voor iedereen die zich bezighoudt met het onderwerp edelstenen of een persoonlijke interesse heeft in het onderwerp. Een opleiding volgen tot graduate gemologist behoort ook tot de mogelijkheden.

Opleidingen die de IGI aanbiedt zijn beschikbaar over verschillende onderwerpen. Voorbeelden zijn onder andere opleidingen over geslepen diamanten, ruwe diamanten, gekleurde edelstenen en parels of sieraden ontwerpen in het algemeen.