Onderhoud van diamanten

Diamanten zijn de hardste edelstenen ter wereld en buitengewoon goed bestand tegen beschadigingen. Hoe dan ook, ze zijn niet onverwoestbaar, maar kunnen ook breken, vooral de rondist is zeer kwetsbaar. Om dit te voorkomen moet u uw diamanten sieraden afdoen wanneer u activiteiten uitvoert waarbij contact met schadelijke stoffen (zoals schoonmaakmiddelen) vermeden moet worden.

Maximale glans voor uw diamanten

Reinig je diamanten regelmatig om ze na aankoop nog jaren in hun oorspronkelijke pracht te behouden. Vingerafdrukken en vuil verminderen na verloop van tijd de schittering van de edelstenen.

Reinig je diamanten met warm water, milde zeep en een zachte tandenborstel. Daarna afspoelen met water en drogen met een vezelvrije doek. Daarnaast raden we u aan om diamanten van tijde tot tijd door een professionele juwelier te laten controleren.

Bewaren van diamanten sieraden

Vanwege hun onovertroffen hardheid kunnen diamanten krassen achterlaten in andere edelstenen of edelmetalen. Om deze reden is het erg raadzaam diamanten sieraden apart op te bergen in kleine stoffen zakken.