Oorbellen

25 juni 2018

Oorbellen in het edelmetaal goud

Oorbellen zijn al eeuwenlang een mode sieraad. De oorbellen zijn in de meest uiteenlopende vormen en maten te krijgen, De oorbellen en oorstekers zijn in alle edelmetalen te verkrijgen waarbij gezegd moet worden dat de oorsieraden in het goud toch het meest geliefd zijn. Simpelweg zijn deze sieraden een vast bestanddeel geworden in elke juwelierswinkel.

De historie van de oorsieraden

De oorsieraden worden al duizenden jaren gedragen. Frappant genoeg waren het de mannen die destijds de oorsieraden droegen. Dit waren veelal soldaten. We kunnen eigenlijk stellen dat de gouden en zilveren oorsieraden door bijna alle grote oude culturen werd gedragen. Zo heeft men sporen gevonden van Latijns-Amerika tot aan China en het Midden Oosten. In India werden de oorsieraden met mooie edelstenen versierd. Ook in de Griekse oudheid en de Romeinse oudheid werden ze veel gebruikt. In de middeleeuwen daarentegen was het dragen van gouden en zilveren oorsieraden minder gebruikelijk. Toch waren het ook in deze tijd vooral de misdadigers die oorsieraden droegen.

 

Oorsieraden en de modetrends

Het dragen van gouden en zilveren oorsieraden als modevoorwerp is in de loop der eeuwen vanaf de middeleeuwen tot aan het einde van de 18e eeuw vaak veranderd. In de 16e en 17e eeuw waren het voornamelijk de kleren die in de aandacht stonden en was in deze eeuwen minder plaats voor oorsieraden.

Zo veranderde dit begin 18e eeuw, toen kwamen de gouden en zilveren oorsieraden weer helemaal terug. In die tijd werd het kapsel van de dames meestal omhoog gedragen en daardoor stonden de zilveren en gouden oorbellen weer helemaal centraal. Heden ten dage bestaan zilveren en gouden oorsieraden in alle soorten en modellen. Er zijn simpelweg geen barrières meer voor het dragen van oorsieraden.

 

Diamonto en oorsieraden

Bij Diamonto krijgt u gouden of zilveren creolen of gouden of zilveren oorstekers in de goudgehaltes 14kt. en 18kt., in geel goud en in witgoud.