Platina ringen

26 juni 2018

Platina ringen

Platina is een waardevolle edelmetaal op de wereld. Het wordt bij voorkeur gebruikt voor luxe sieraden, niet in de laatste plaats vanwege zijn extreem elegante uiterlijk. Platina ringen worden gekenmerkt door hun metaalachtige witte glans, die in tegenstelling tot juwelen gemaakt van witgoud, niet ontstaan door legerende partners.

Deze sieraden hebben een zeer hoge fijnheid van 95%, wat betekent dat slechts 5% van de massa legeringspartners zoals palladium of iridium wordt gevormd. Platina dankt zijn hoge waarde ook aan het feit dat het ongeveer 30 keer zeldzamer is om te vinden dan goud.

Dankzij de hoge sterkte en weerstand van het edelmetaal schitteren platina ringen al jaren na aankoop in hun originele en onvervalste schoonheid.

 

Welke zetting voor de platina ring

Omdat platina het sterkste edelmetaal is geeft platina ook de beste bescherming voor diamanten. De meest standaard variant die het meeste licht doorlaat is de chaton zetting. Daarnaast bestaat de zeer veilige gladomzetting waarbij de diamant helemaal omklemt is door het edelmetaal. Verder meer hebben wij de ingewreven variant waarbij de diamant in de ringscheen van het goud of platina wordt geïmplementeerd. Als laatste hebben we de pavézetting waarbij de kleine diamanten worden vastgehouden door pootjes in het betreffende edelmetaal platina.