Prijs zwarte Diamanten

28 juni 2018

Prijs zwarte Diamanten

Diamanten die op natuurlijke wijze van kleur veranderen, van kleurloos naar lichtgeel zijn uiterst zeldzaam. Soms kunnen ze zelfs waardevoller zijn dan volledig kleurloze varianten. Deze gekleurde diamanten (zogenaamde Fancy Diamonds) bevatten ook de zwarte diamanten. In de afgelopen jaren zijn natuurlijke zwarte diamanten bijzonder populair geworden.

Hoe ontstaan ​​zwarte diamanten?

Zwarte diamanten behoren tot de zogenaamde Fancy Diamonds. Dit zijn gekleurde diamanten, die zich onderscheiden van de kleurloze tot licht geelachtig bruin getinte diamanten. Hoewel de overgrote meerderheid van diamanten niet volledig kleurloos is, maar licht gekleurd. Fancy Diamonds hebben echter een intense kleur die ze bijzonder aantrekkelijk maakt. Dergelijke fancy diamanten, evenals zwarte diamanten, zijn erg zeldzaam en waardevol. Gemiddeld is er op 100.000 diamanten slechts één Fancy Diamond te vinden. Zwarte diamanten krijgen hun kleur door een veelheid van donkere insluitsels, meestal grafiet.

Natuurlijke zwarte diamanten zijn vaak moeilijk te slijpen vanwege het het hoge insluitsel patroon in de diamant. Aantrekkelijke zwarte diamanten voor sieraden zijn daarom een ​​zeer speciale zeldzaamheid.

Bekende zwarte diamanten

Enkele van ’s werelds meest beroemde zwarte diamanten zijn. De “Black Star of Africa”, die 202 karaat zwaar is en in 1971 voor het laatst in Tokio werd gezien. De “Black Orlov” is een zwarte diamant van 67,5 karaat. De legende gaat dat deze zwarte diamant die oorspronkelijk 195 karaat woog en werd geplaatst als een oog in een hindoe beeld van de god Brahma. Gestolen door een monnik, werd de “Black Orlov” vervolgens vervloekt. Veel eigenaars van zwarte diamanten zouden naar verluidt zelfmoord hebben gepleegd. De “Black Orlov” werd in drie delen geslepen om de vloek te verbreken.

Behandelde zwarte diamanten

Sinds de populariteit van zwarte diamanten vanaf de jaren ’90, worden zwarte diamanten nu ook kunstmatig vervaardigd door bestraling. Kunstmatig versterkte diamanten (gekleurde diamanten) moeten altijd als zodanig in het certificaat worden vermeld. De kleurbehandeling kan worden uitgevoerd met radioactieve straling of door middel van temperatuurinvloed. Behandelde diamanten zijn meestal voordeliger dan natuurlijke stenen omdat de kwaliteit van deze diamanten die als uitgangsmateriaal worden gebruikt, tamelijk laag is. Bij DIAMONTO krijg je alleen natuurlijke diamanten.

 

Sieraden met zwarte diamanten

Zwarte diamanten hebben met hun unieke, diepdonkere glans een buitengewone en mysterieuze uitstraling en zijn op dit moment uiterst in trek.

Bij DIAMONTO kunt u kiezen voor zwarte diamanten in bijvoorbeeld een steenkrans of als apart onderdeel voor een individueel sieraad.

Speciale sieraden voor mannen

Extravagant en nobel tegelijk om deze reden zijn de zwarte Fancy Colored Diamonds vooral populair bij mannen. DIAMONTO heeft unieke creaties gemaakt met zwarte diamanten voor mannen met een heel eigen twist – Fijn gevormde manchetknopen zijn de perfecte accessoire voor elke elegante outfit en mogen niet worden gemist! Individuele aanpassingen met zwarte diamanten zijn natuurlijk altijd mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de onyx.

Sieraden met zwarte diamanten bij DIAMONTO

Ben je verliefd geworden op een van onze klassieke Memoire Ring-modellen? Uiteraard produceren wij deze prachtige sieraden ook met zwarte diamanten. Laat u betoveren door waardevolle edelstenen en geniet van persoonlijk en bekwaam advies van het DIAMONTO team voor uw individuele sieraad!

U wilt kleurloze tot licht getinte diamanten kopen? Bekijk dan onze diamanten.

Aarzel niet om contact op te nemen

U wilt zwarte diamanten kopen of bent u geïnteresseerd in andere Fancy Diamonds? Bij DIAMONTO heeft u niet alleen de keuze tussen zeer veel witte diamanten, we zijn ook blij om te zoeken naar zwarte diamanten en andere Fancy Diamonds over de hele wereld. Neem contact met ons op, wij adviseren u graag verder!