River

27 juni 2018

De term Rivier staat voor diamanten in zeer fijn wit en wit behoort tot de ‘Old Terms’ (ook wel gele reeks genoemd). Tegenwoordig is de algemene naam voor deze beste kleur gradatie een D (zoals diamant). De ‘Old Terms’ werden aan het begin van de 20e eeuw in de VS geïntroduceerd en de verschillende kleurkwaliteiten kregen hun naam in overeenstemming met de plaatsen van herkomst van de diamanten die op deze manier werden gedolven. De naam River komt ook uit de VS, die toen en nu het grootste aandeel in de wereldwijde diamantmarkt inneemt. In 1970 verspreidden de termen zoals River zich naar Duitsland, maar zijn intussen vervangen door vernieuwde richtlijnen.

De term Rivier voor diamanten in zeer fijn wit – zijn oorsprong

Diamanten die werden gevonden bij rivierafzettingen trokken vaak de aandacht vanwege hun uitzonderlijke transparantie en vooral de goede kleur. Daarom werd de naam River synoniem voor diamanten van hoge kwaliteit. Hoewel River vandaag eigenlijk verouderd is, bestaat de naam nog steeds op de edelsteenmarkt.

River – het beste niveau van de gele reeks

Bij de gele reeks zijn de kleurloze tot lichtgele diamanten onderverdeeld op basis van hun kleurtint. River is hierbij het hoogste, omdat deze het meest reine kleurniveau bevat. Dit wordt gevolgd door Top Wesselton, Wesselton, Top Crystal & Crystal, Top Cape, Cape en tenslotte Yellow.