Trouwringen van goud

13 november 2021
Waarom trouwringen van goud

Goud, en dan specifiek geelgoud, is het klassieke materiaal voor trouwringen van goud. Om het goud te kunnen verwerken en een goede hardheid te waarborgen, worden zilver en koper toegevoegd. Zo ontstaat de klassiek geelgouden kleur, die – afhankelijk van het goudgehalte – meer of minder intensief is. Door de grote herkenningswaarde is geelgoud wereldwijd de meest geliefde goudkleur.

Om goud tot producten als trouwringen goud te kunnen verwerken, wordt zij met andere metalen, zoals koper en zilver gemengd. Door de productie kan de gouden ring verschillende hardheden hebben, afhankelijk van het goudgehalte en de productiemethode. Vandaag de dag kunnen machinaal geproduceerde ringen met een hogere hardheidsgraad worden gemaakt dan gegoten ringen, zeker wanneer het goudaandeel hoger is.

 

Verwerking van trouwringen van goud

Goud is mechanisch zeer goed te verwerken. Het corrodeert (roest) niet, kan met andere metalen worden gemengd en heeft een relatief lage smelttemperatuur. Vanwege deze goede eigenschappen, haar glanzende kleur en haar gewicht worden sinds jaar en dag sieraden, munten en rituele objecten van goud gemaakt.

De winning van goud begon al duizenden jaren geleden. In Zuid-Europa werd goud rond 4.000 voor Christus al gebruikt, in Midden-Europa sinds ongeveer 2.000 voor Christus. Goud komt op de gehele wereld voor, overwegend in gesteente. Vandaag de dag wordt goud overwegend in Zuid-Afrika, Australië, Rusland en de Verenigde Staten.

Goudlegeringen

Het klassieke geelgoud bieden wij aan met verschillende goudgehaltes. Hoe hoger de zuiverheidsgraad, des te duidelijker komt de geelgouden kleur naar voren. Trouwringen Geelgoud 750 (75 % goud) is op basis van het hoge goudgehalte het meest aan te raden: de grote hoeveelheid goud in het materiaal zorgt voor een hoge dichtheid, waardoor de gouden trouwringen iets harder zijn als ringen met andere goudgehaltes.

Trouwringen Geelgoud 585 (58,5 % goud) is de middenklasse van het geelgoud. Zij heeft zeer goede eigenschappen zodat de ringen ook over een langere periode mooi en houdbaar blijven. De kleur is een helder geelgoud. Zij is iets zachter als goud 750, maar duidelijk harder en waardevoller als goud 333.

Trouwringen Geelgoud 333 (33,3 % goud) en trouwringen geelgoud 375 (37,5 % goud) hebben een zeer laag goudgehalte. Hierdoor is het materiaal in verhouding zacht en gebruikssporen zoals krasjes zijn eerder zichtbaar als bij goud 585 of goud 750. Het argument om toch voor goud 333 of goud 375 te kiezen: wanneer u geelgouden trouwringen wilt, maar uw budget beperkt is, is dit de juiste keuze.

 

Trouwringen in verschillende kleuren

Door het bijmengen van gekleurde metalen zijn gouden sieraden ook in andere kleuren beschikbaar: trouwringen van roodgoud en trouwringen van witgoud bijvoorbeeld ontstaan door een verhoogde bijmenging van koper, witgoud door het bijmengen van palladium. Verschillende goudkleuren kunnen op de meest uiteenlopende manieren worden gecombineerd. Bij Diamonto bieden wij meerdere kleuren goud aan.

Bij Diamonto zijn wij er zeker van dat jullie de trouwringen van goud vinden die jullie zoeken voor de meest goedkope prijzen. En het mooie hierbij is dat je een gratis gepersonaliseerde diamantgravure krijgt, gratis de trouwringen opgestuurd krijgt en je ook nog een gratis luxe trouwringen doosje erbij krijgt.

Weten jullie niet welke ringmaten jullie hebben? Vraag dan een gratis ringmeter aan die wij jullie zullen toesturen.