Welke slijpvorm voor de diamant kiest u voor uw verlovingsring?

10 september 2019

De klassieker is een briljant geslepen diamant, maar wij bieden ook andere betoverende vormen aan, allemaal met hun eigen speciale eigenschappen. Een ander criterium is de kwaliteit van de slijpvorm. Wij adviseren om minimaal “zeer goed” te kiezen, omdat een goede en zorgvuldige uitvoering van de slijpvorm cruciaal is voor het benadrukken van de glans en de schittering van de diamant.

Natuurlijk kunt u ook de zuiverheid van de diamant voor de verlovingsring bepalen: FL (loepzuiver) staat voor de beste kwaliteit. We hebben al een voorselectie voor u gemaakt van de bovenste gradaties in zuiverheid, zodat de geslepen diamanten in onze ring configurator hoogstens kleine insluitsels (SI2) hebben. Hetzelfde geldt voor de kleur: het bereik van de kleur van de diamant dat eigenlijk oploopt tot Z wat het minste in kleur is, hebben wij beperkt tot M. Wij adviseren zelf een keuze te maken voor een kleur tussen D en H. In de Karaat keuze en de prijsklasse heeft u de vrije mogelijkheid om te kiezen.

 

Al onze diamanten zijn gecertificeerd door onafhankelijke en gerenommeerde testinstituten zoals GIA (Gemological Institute of America), HRD (Hoge Raad voor Diamant) en IGI (International Gemological Institute). Deze certificaten laten de echtheid en de specifieke eigenschappen van diamanten zien. Als u vragen heeft over de afzonderlijke criteria, kunt u in de kennisbank meer informatie opvragen.