Witgouden ringen

22 juni 2018

Witgouden ringen

Het witgoud zoals wij dit heden ten dage kennen bestaat niet in een zuivere vorm maar komt tot stand door deze te combineren met andere  materialen. Zilver wordt voornamelijk gebruikt. Palladium en koper ook deze zorgen ervoor dat de geelgouden kleur verdwijnt. Concrete regels over hoe witgouden ringen tot stand komen en welke legering hiervoor gebruikt moet worden en in welke hoedanigheid is niet evident. Hetgeen wel evident is is dat elke witgouden ring moet voldoen aan het puurgehalte. Dus eigenlijk heeft iedereen zo zijn eigen wijze om witgoud sieraden te vervaardigen.

Om een witgouden ring een langere tijd zijn mooie witte kleur te laten behouden wordt deze gerhodineert. Dit wil zeggen dat hij in een badje wordt gestopt en dan een extra laagje krijgt op de ring. Dit laagje geeft de witgouden ring naast bescherming en hardheid ook een additionele extra gloed.

Witgoud en zijn materiaaleigenschappen

De witgouden ringen vandaag de dag zijn qua uitstraling niks minder dan het edelmetaal platina. In de moderne tijd werd witgoud eigenlijk als goedkoper alternatief voor het platina ontwikkelt omdat platina erg duur is om te bewerken in tegenstelling tot witgoud, dit omdat het goud een veel lager smeltpunt heeft dan platina en daarmee dus veel moeilijker te bewerken. Het grootste verschil is dat platina een puurgehalte heeft van 95% heeft en daarmee bijna puur is in tegenstelling tot witgoud wat ook gekozen kan worden in andere karaat gehaltes. Een ander groot verschil is dat platina van nature deze mooie witte kleur bevat terwijl dit bij witgoud niet het geval is. Ook is platina veel duurder en bijna 30 keer zo hard als het witgoud. Een voordeel van zowel platina als witgoud is dat ze beide niet oxideren iets wat wel het geval is bij zilver.

Witgouden ringen van Diamonto

Bij Diamonto wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit witgouden ringen in puurgehaltes 585 en 750. Mochten er vraag zijn aarzel niet om contact met ons op te nemen.