Diamanten als belegging investment

28 juni 2018
FAQ

Diamanten als belegging investment

Diamanten worden niet alleen gebruikt voor sieraden, maar ook als investering. Vooral in tijden van financiële crisis ziet men een toename van beleggingen in grondstoffen. Bij het beleggen in diamanten is het belangrijk om duidelijk voor ogen te houden wat het doel is van het investeren in diamanten. Hier kan ons team van DIAMONTO u uiteraard graag verder bij helpen.

 

Waarom diamanten kopen als investment?

Beleggingsdiamanten zijn op lange termijn in waarde gestegen zonder opzienbarende tegenvallers. Afgezien van de wereldwijde ontwikkeling van de diamantenmarkt, hangt het waardeverloop vooral af van de grootte, de kleur en de reinheid van de diamant.

De diamant bezit een natuurlijk waarde en geen synthetische waarde zoals geld. Er is een hoge waarde concentratie op een hele kleine ruimte. Diamanten zijn een zeer discrete en tegelijkertijd mobiele vorm van beleggen en hebben een internationaal erkende waarde. Bovendien bezit een diamant wereldwijd een zeer begeerde waarde als edelsteen. Voor diamanten zijn duidelijke classificaties en waarde toekenningen die in alle landen van de wereld worden erkend. De vraag naar diamanten groeit over de hele wereld, het meest dynamisch zijn India en China, landen waar de markt voor de rijke middenklasse in sieraden enorm groeit. De belangrijkste klant ter wereld is echter nog steeds de VS, waar de vraag naar diamanten verder is toegenomen. Tegelijkertijd heeft de wereldproductie zijn hoogste punt bereikt en daalt het aanbod.

 

Certificaten voor beleggingsdiamanten

Als u in diamanten wilt beleggen, moet u ook weten welk certificaat bij de diamant hoort. Als u in diamanten wilt beleggen, moet u bij voorkeur een diamant met certificaat nemen van een gerenommeerd instituut. ’s Werelds meest erkende testinstituten zijn GIA (VS), IGI (VS) en HRD (België). De experts van deze instituten garanderen de echtheid en kwaliteit van een diamant.

Er moet ook worden opgemerkt dat de beoordelingscriteria van deze testinstituten voor diamanten kunnen verschillen. GIA, IGI en HRD staan ​​bekend om hun bijzonder strikte en daarom internationaal erkende uitleg.

 

De vier C’s – kwaliteitscriteria

Doorslaggevend voor de waarde en mogelijke waardevermeerdering van de diamanten zijn onder andere de vier C’s. Deze criteria zijn de belangrijkste informatie die men over een diamant moet hebben om de waarde ervan te kunnen bepalen. De vier C’s staan ​​voor kleur (Colour), gewicht in karaat (Carat), zuiverheid (clarity) en slijpvorm (cut) van een diamant. Hoe beter de vier C’s zijn, hoe hoger de waarde van de diamant en zijn kans voor waardering. Degenen die in diamanten willen beleggen, moeten goed worden geadviseerd over deze belangrijke criteria om de beste beleggingsmogelijkheden in diamanten te verkrijgen.

 

Investeren in diamanten bij DIAMONTO 

Er zijn verschillende criteria die de kwaliteit van een beleggingsdiamant beïnvloeden. Afhankelijk hiervan is de verwachte waardeontwikkeling van een diamant in de loop der de tijd. Alle DIAMONTO diamanten worden altijd met een certificaat van een onafhankelijk testinstituut geleverd. Wezenlijk is het doel waarmee je diamanten koopt. Hoewel we zien dat diamanten een uitstekende waarde behoud hebben en een zeer positieve toekomst vooruitzicht, verwachten wij als diamantexperts geen kortetermijnwinsten.

Beleggingsdiamanten – hoe ontwikkelden zich de prijzen van diamanten tot dusver?

Diamantprijzen zijn de afgelopen honderd jaar behoorlijk stabiel gebleken. De enige uitzondering is de crash in 1980, toen een groot aantal banken hun klanten adviseerde om diamanten te gebruiken als safe invest. Als gevolg hiervan schoten de prijzen van diamanten omhoog totdat uiteindelijk de banken stopten met het verstrekken van leningen voor het aankopen van diamanten als de waarde te hoog was. Nu begon een wedstrijd in de verkoop van diamanten, waarbij de prijzen van de edelstenen opnieuw sterk werd gedrukt.

Gemiddeld steeg de prijs van diamanten tussen 1982 en het begin van 2009 drievoudig. De sterke vraag vanuit Azië sinds 2009 en de stabiele vraag vanuit de rest van de wereld maakt de toekomstverwachtingen heel goed. Over het algemeen zijn de prijzen van diamanten sinds 2009 opnieuw met 30% gestegen. ’s Werelds grootste diamantbedrijf, De Beers, verwacht ook voor de komende jaren prijsstijgingen. Volgens De Beers zal de vraag naar diamanten het aanbod blijven overtreffen. Dit komt door de diamantmijnen, die op de middellange tot lange termijn leeg raken, en het gebrek aan nieuwe mijnen. Investeren in diamanten is daarom een ​​interessante optie om te beleggen, en om waarde te creëren door waardevermeerdering.

 

Beleggingsdiamanten bij DIAMONTO

Als u geïnteresseerd bent in losse diamanten, kunt u direct op onze diamant filter kijken en de gewenste diamant selecteren met behulp van de filterinstellingen (prijs, karaat, kleur, slijpvorm, diamantvorm, reinheid, certificaat). Bij DIAMONTO ontvangt u gedetailleerde informatie over de diamanten.